Carrot cake havermout | wat eten we vandaag?

Een win-win situatie: groente bij je ontbijt en de smaak van taart. Deze carrot cake havermout moet je eens proberen! Het is weer eens wat anders dan je standaard havermout. Door de kaneel en koekkruiden vult de keuken zich met een aromatische geur, waardoor je extra zin krijgt in je ontbijt. Voor kinderen of mensen die moeite hebben om genoeg groente binnen te krijgen is dit ook echt een aanrader!

FOTO HILLY LAUTENBACH

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 porties

  • 1 winterpeen (ongeveer 120 gram)
  • 50 g havermout
  • 300 g (plantaardige) melk
  • 1 tl koekkruiden

Topping

  • 1 appel
  • 1 tl honing
  • Handje pompoenpitten en/of walnoten
  • Snufje kaneel

Zo maak je het:

  • Snijd de appel in blokjes. Maak daarna de winterpeen schoon en rasp het fijn.
  • Verwarm hierna de wortelrasp, havermout, melk en koekkruiden in een pannetje. Blijf roeren en laat het pruttelen, totdat je de gewenste consistentie krijgt.
  • Verwarm vervolgens de appel, honing en twee eetlepels water in een andere pan. Roer goed door, totdat de appelblokjes zacht zijn.
  • Verdeel de havermout en warme appeltjes over twee kommen. Maak het af met een snufje kaneel en pompoenpitten en/ of walnoten.

Eet smakelijk!

Meer recepten van Hilly:



Nieuws

menu