Chili con carne | wat eten we vandaag?

Chili con carne is een lekker kruidig gerecht en ontzettend makkelijk om zelf te maken! Dit recept is budgetvriendelijk en gezond.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika
  • 200 gram mager gehakt of vega gehakt
  • Blik kidneybonen (400 gram)
  • Blik tomaten (400 gram)
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden*
  • Halve rode peper
  • 1 limoen
  • 150 gram zilvervliesrijst

* Je kunt ook zelf een kruidenmengsel maken met 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder en 1 theelepel gedroogde koriander.

Tip: lekker met koriander en sour cream

Zo maak je het:

Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn. Rasp de wortel of hak de wortel fijn in een keukenmachine. Bak daarna het gehakt rul in een pan en doe de ui, knoflook, rode peper, wortel en Mexicaanse kruiden erbij. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Zodra de ui zacht is geworden doe je de paprikablokjes erbij.

Spoel de kidneybonen af en doe het bij het gehaktmengsel. Voeg ook de tomaten in blik toe. Roer de chili con carne door. Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Wanneer de rijst klaar is roer je als laatste het sap van een limoen door de chili con carne. Serveer eventueel met sour cream en koriander.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu