Cottage cheese pancakes met blauwe bessen | wat eten we vandaag?

Ik ben gek op pannenkoeken en varieer volop! Met een paar gezonde ingrediënten kun je namelijk alle kanten op. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld crêpes, maar deze keer deel ik dit recept.

FOTO HILLY LAUTENBACH

Lees meer over
Culinair

Cottage cheese zorgt dat de pancakes lekker luchtig worden en de blauwe bessen maken het af. Geweldig als feestontbijt, maar eigenlijk is dit elke dag wel een goed idee. Havermout bevat veel vezels en eieren en cottage cheese bevatten veel eiwit, waardoor je langer verzadigd blijft.

Je hebt nodig:

Voor +/- 8 cottage cheese

  • pancakes met blauwe bessen
  • 2 eieren
  • 100 g cottage cheese
  • 50 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • Handje blauwe bessen (diepvries kan ook)
  • Olie om in te bakken

Zo maak je het:

Mix de eieren, cottage cheese, havermout, bakpoeder en vanille aroma in een blender tot een glad geheel. Verhit daarna een beetje olie in een pannenkoekenpan. Zodra de pan heet genoeg is, doe je ongeveer 1 grote eetlepel beslag per pancake in de pan. Druk een paar blauwe bessen per pancake in het beslag en bak de pancakes een paar minuten per kant. Eet smakelijk!

Nieuws

Meest gelezen

menu