Cottage cheese pancakes met warme kersen | wat eten we vandaag?

Deze cottage cheese pancakes met warme kersen zijn vakantie op een bord! Alleen al om de geur van gebakken pancakes en warme kersen moet je dit recept eens proberen.

Cottagecheesepancakes

Cottagecheesepancakes

Lees meer over
Eten en drinken

Lekker, gezond en makkelijk te maken.

Zo maak je het:

Snijd de kersen door de helft en haal de pitten eruit. Doe daarna de eieren, cottage cheese, havermout en bakpoeder in een blender of keukenmachine. Blend er een beslag van. Je kunt dit trouwens ook doen met een staafmixer.

Verhit daarna een beetje olie in een pannenkoekenpan. Zodra de pan heet genoeg is, doe je ongeveer 1 grote eetlepel beslag per pancake in de pan. Bak de pancakes een paar minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn.

Doe vervolgens de kersen in een pannetje samen met 3 eetlepels water. Verhit de kersen totdat ze zacht worden. Meng nu een eetlepel water en een theelepel maizena door elkaar en doe het bij de kersen. De warme kersen zijn klaar als de saus een beetje dik begint te worden. Giet de warme kersen over de pancakes.

Eet smakelijk!

menu