Couscoussalade met aardbeien en feta | wat eten we vandaag?

Deze frisse couscoussalade met aardbeien en feta past perfect bij dit lentezonnetje. Misschien heb je nog niet eerder aardbeien gegeten in een couscoussalade, maar dit is echt een aanrader.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

De combinatie van feta, munt en aardbeien is geweldig. Lekker als lunch, maar ook als diner. Je kunt er ook kikkererwten of gegrilde kip door doen om het extra vullend te maken.

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 courgette
  • 200 gram aardbeien
  • 50 gram feta
  • Handje munt
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • Sap halve citroen
  • Zout en peper
  • Olie om in te bakken

Variatietip:

Voeg ook eens 100 g kikkererwten of gegrilde kip toe. Ook lekker om een handje pecannoten toe te voegen.

Zo maak je het:

Snijd de courgette en aardbeien in blokjes en snijd de munt fijn. Giet hierna 150 ml kokend water over de couscous en laat het even staan.

Verhit ondertussen een beetje olie in een pan en bak de courgette zo’n 3 minuten in de pan.

Breng vervolgens de couscous op smaak met het sap van een halve citroen en extra vierge olijfolie. Breng extra op smaak met zout en peper. Roer hierna de aardbeien, courgette, munt en feta door de couscous.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu