Couscoussalade met pompoen | wat eten we vandaag?

Deze goedgevulde couscoussalade met pompoen is lekker als diner, maar ook als lunch. Appel maakt de salade fris en feta maakt het smaakvol. Volkoren couscous en linzen bevatten veel eiwitten en vezels, waardoor je lang verzadigd blijft. En wist je dat veldsla nu in het seizoen is?

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 gram volkoren couscous
  • 400 gram pompoen stukjes
  • Zakje veldsla
  • 200 gram linzen
  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olie
  • Handje pecannoten
  • Handje feta
  • 1/2 bouillonblokje

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de pompoen stukjes, kaneel, chilipoeder, honing en olie door elkaar. Breng het extra op smaak met zout. Doe de pompoen op een bakpapiertje en bak in 20 minuten gaar.
  • Los ondertussen een half bouillonblokje op in 150 ml kokend water. Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erover. Spoel de linzen af en doe deze bij de couscous. Snijd de appel in plakjes.
  • Bouw de couscoussalade op. Begin met veldsla, doe daarna de couscous en linzen erover en maak het af met geroosterde pompoen, feta, plakjes appel en pecannoten. Eet smakelijk!

Nieuws

menu