Verwen je smaakpapillen met zelfgemaakte daslookpesto
Ik was een rondje aan het wandelen met de hond en ik trof ineens een veldje vol daslook aan. Wil je ook op zoek gaan naar dit heerlijke kruid? Het groeit in grote clusters op schaduwrijke plekken van bosrijke grond.

Daslookpesto
De bladeren zijn groen, lang en speervormig. Dit lijkt wel wat op de bladeren van het lelietje-van-dalen, maar de geur is wezenlijk anders. Je kunt zeker weten dat het daslook is door te ruiken. Daslook ruikt namelijk naar knoflook en bieslook en zo smaakt het ook. Fantastisch om er een pesto van te maken dus!
Je hebt nodig:
50 gram pompoenpitten
50 gram parmezaanse kaas
30 gram daslook
50 ml extra vierge olijfolie
Sap halve citroen + evt. citroenrasp
Peper en zout
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier