Verwen je smaakpapillen met zelfgemaakte daslookpesto

Ik was een rondje aan het wandelen met de hond en ik trof ineens een veldje vol daslook aan. Wil je ook op zoek gaan naar dit heerlijke kruid? Het groeit in grote clusters op schaduwrijke plekken van bosrijke grond.

Daslookpesto

Daslookpesto

Lees meer over
Eten en drinken

De bladeren zijn groen, lang en speervormig. Dit lijkt wel wat op de bladeren van het lelietje-van-dalen, maar de geur is wezenlijk anders. Je kunt zeker weten dat het daslook is door te ruiken. Daslook ruikt namelijk naar knoflook en bieslook en zo smaakt het ook. Fantastisch om er een pesto van te maken dus!

Je hebt nodig:

50 gram pompoenpitten

50 gram parmezaanse kaas

30 gram daslook

50 ml extra vierge olijfolie

Sap halve citroen + evt. citroenrasp

Peper en zout

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's