Dit gebeurt er achter het doorgeefluikje van je favoriete Chinese restaurant
We hebben er allemaal wel eens gegeten. Bij restaurant De Lange Muur. Of bij Jasmine Garden. Of Hongkong. Chin.Ind. staat er op de gevel, Chinees-Indisch, en ze serveren er babi pangang, foe yong hai en saté. Op het hoogtepunt, eind jaren 90, waren er een paar duizend van dergelijke restaurants. Nu zijn er nog zo’n zestienhonderd over. Portret van een culinair erfgoed.

Pangsit
‘Asian Cuisine’, zo staat er boven de entree van restaurant Lotus in Paterswolde. Maar op internet vinden we Lotus nog steeds onder de noemer Chinees-Indische restaurants. ,,Niet zomaar een afhaalchinees”, kopten we bij een recensie van Lotus voor deze krant in 2020. Ironisch genoeg was het juist op dat moment wel een afhaalchinees: door de opgelaaide corona in oktober van dat jaar was de horeca gesloten, en Lotus had als een van de eerste een soepel afhaalregime opgetuigd.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier