Doperwtendip met munt | wat eten we vandaag

De Italiaanse keuken fascineert mij. Met een paar basisingrediënten weten de italianen geweldige gerechten op tafel te toveren. Als je een goede olijfolie, tomaten in blik, knoflook en ui in huis hebt kom je al een heel eind. Door kwalitatieve ingrediënten als basis te gebruiken, kun je het verschil maken. Dat merk je ook bij deze doperwtendip. De muntblaadjes en het sap van een halve citroen maken de doperwtendip verrassend fris. Een goede olijfolie maakt het helemaal af!

Doperwtendip

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

200 g doperwten (diepvries)

Sap halve citroen

1 teentje knoflook

2 el extra vierge olijfolie

Zout en peper

Klein handje muntblaadjes

Zo maak je het:

Ontdooi de doperwten en pureer ze met een staafmixer. Voeg hierna het sap van een halve citroen en extra vierge olijfolie toe aan de doperwtenpuree. Voeg ook een uitgeperst teentje knoflook en fijngehakte muntblaadjes toe.

Meng de doperwtendip goed en voeg naar smaak zout en peper toe.

De doperwtendip is vers het allerlekkerst. In de koelkast kun je de dip tot 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje. Eet smakelijk!

Tip: De doperwtendip is erg lekker in combinatie met naan brood, stokbrood of crackertjes.

Nieuws

menu