Van knotswier, Iers mos, zeesla en Japans bessenwier tot zeewierburgers en zeewierbonbons; onderwaterplanten belanden steeds vaker op ons bord

Anderhalf miljard jaar oud, wuivend in de zee als mensenhandje of tientallen meters lange sliert. Zeewier bevolkt alle wereldzeeën en komt in de kleuren rood, bruin en groen. En belandt ook steeds vaker op ons bordje.

Bonbons met een infusie van zeewier.

Bonbons met een infusie van zeewier. Foto shutterstock

Lees meer over
Eten en drinken

Het was een indrukwekkende parade van chefs die vorige maand tijdens de World Ocean Day van de Verenigde Naties in het Weeshuis Gouda in een keuken stond te werken. Zes chefs van restaurants die zijn aangesloten bij de keten Relais & Chateaux verdrongen zich rond de bordjes om kunstige creaties voor de gasten te bereiden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's