Eiersalade met truffel | wat eten we vandaag?

Om alvast in de stemming te komen voor Pasen heb ik een lekker recept voor je. Deze eiersalade mag niet ontbreken bij het Paasontbijt! Wat de salade extra lekker maakt is het vleugje truffel dat je proeft.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Als je op de ingrediëntenlijst van een kant-en-klare eiersalade kijkt, zie je een waslijst aan ingrediënten. Maar voor deze eiersalade maak je met slechts een paar ingrediënten. Binnen 10 minuten maak je dit recept en het is een gezonder en lekkerder dan de kant-en-klare variant.

Je hebt nodig:

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • Handje verse bieslook
  • 1 theelepel truffel tapenade of truffelaroma olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Breng water aan de kook en kook de eieren zo’n 8 minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng het in een kom met mayonaise, yoghurt en truffel tapenade of truffelaroma olijfolie.

Laat de eieren na 8 minuten schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd in stukjes. Meng de stukjes door het yoghurtmengsel. De eiersalade is lekker op een boterham of op een toastje.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu