Eten op z’n Perzisch: smakelijk en toegankelijk met veel groenten, kruiden en specerijen

Vraag iemand over de Perzische keuken en de kans is groot dat je glazig wordt aangekeken. Terwijl het van alle Midden-Oosterse keukens de meest toegankelijke is met een beetje zuur, tomaat, veel groenten en eenvoudige kruiden en specerijen.

De Perzische keuken kenmerkt zich door friszure smaken, een beetje tomaat en eenvoudige kruiden/specerijen.  — © Kris Kirkham

De Perzische keuken kenmerkt zich door friszure smaken, een beetje tomaat en eenvoudige kruiden/specerijen. — © Kris Kirkham

Lees meer over
Eten en drinken

Ik heb al eerder boeken geschreven over de Perzische keuken waarvan ik dacht dat ze vrij makkelijk waren. Maar dit boek, Persiana elke dag , is wel heel eenvoudig”, vertelt de Britse Sabrina Ghayour. Vóór de revolutie in Iran kwam zij naar Groot-Brittannië, toen haar geboorteland nog Perzië heette.

menu