Kaasfonduen op een slee in Zwitserland. Sybylle Kroon ging naar Engelberg en deed het

Denk je dat we in Nederland kaaskoppen zijn, er is altijd baas boven baas. Beter gezegd: kaas boven kaas. In Zwitserland ontkom je er niet aan, zo ontdekte reisredacteur Sybylle Kroon tijdens een weekje winter’sport’ in het Alpenland. Het werd een ware kaas-expeditie.

Foto Sybylle Kroon

Foto Sybylle Kroon

Lees meer over
Eten en drinken
Eropuit

Net buiten het dorp Engelberg, in het kanton Obwalden, ten zuiden van Luzern, nemen we de kabelbaan naar de Fürenalp. Een rood bakje brengt ons een flink eind op weg naar 1850 meter, de top van deze berg. Het is rustig hier. Geen skiërs te bekennen, een enkele tourskiër uitgezonderd. Hier zijn wandelaars de baas. Met ‘tennisrackets’ onder je schoenen kun je de witte wereld hier verkennen.