Falafel | wat eten we vandaag?

Zelf falafel maken is het allerlekkerst! Het is makkelijk om te maken, je moet alleen even de gedroogde kikkererwten laten weken. Dat doe ik altijd voordat ik ga slapen, dus je hebt er niet veel werk van. Een voordeel: deze falafel kun je goed invriezen! Zo kun je in een keer een grote portie maken en dan heb je altijd een voorraad van deze kruidige balletjes in huis.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Culinair

Je hebt nodig:

Voor +/- 16 balletjes

  • 250 gedroogde kikkererwten
  • 3 teentjes knoflook
  • Halve rode ui
  • 20 gram peterselie
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Sap halve citroen
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • Olie om in te bakken

Zo maak je het:

  • Week de gedroogde kikkererwten een nacht in ruim water. Spoel de kikkererwten hierna af.
  • Snijd de knoflook, rode ui en peterselie fijn. Doe alle ingrediënten, behalve het volkorenmeel, in een keukenmachine en pureer het tot een mooi geheel, er mag nog textuur in zitten. Je kunt dit trouwens ook met een staafmixer doen. Meng het volkorenmeel door het mengsel en laat het een halfuur opstijven in de koelkast.
  • Rol balletjes van zo’n 3 cm van het mengsel. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Zodra de olie heet genoeg is, bak je de falafel goudbruin in zo’n 5 minuten.

Eet smakelijk!

Nieuws

Meest gelezen

menu