Fluffy, zoet en fotogeniek: we probeerden de American pancakes van Blue Bananas Pancake Café in Groningen | restaurantrecensie

Ons team van foodlovers test restaurants, eettentjes, foodtrucks en andere hotspots in het Noorden. Deze week is Carleen bij Blue Bananas Pancake Café in Groningen.

Pancakes bij Blue Bananas Groningen.

Pancakes bij Blue Bananas Groningen. Foto: DVHN/LC

Waar zijn we?

Bij Blue Bananas Pancake Café aan de Nieuwe Markt, op het terras met uitzicht op het Forum. De Nieuwe Markt wordt dankzij de terrassen van Blue Bananas, Stach en het Feithuis en een fonteintje een steeds leukere plek om te zijn. Enige nadeel van het plein: doordat je omringd bent door hoge gebouwen kan het nogal hard waaien, merken we op het terras bij Blue Bananas.

Hoe is de sfeer?

We zitten buiten, maar zien dat de inrichting binnen heel kleurrijk en gezellig is. De muren zijn beschilderd met prachtige illustraties van Senne Trip (@sennetrip), er staan veel planten en een paar sneakers in de vensterbank en er is een open keuken. Vanaf ons tafeltje kunnen we kijken naar de Martinitoren, het Forum, flanerende mensen en kinderen die in de fontein spelen. Om ons heen zitten vooral gezinnen en jonge stellen en vriendinnen.

Wat staat er zoal op de kaart?

Fluffy, American pancakes. Dus niet de grote platte die je bij bijvoorbeeld een pannenkoekenschip krijgt, maar kleine dikke die je met bakpoeder maakt waardoor het beslag gaat rijzen. Je kan kiezen uit verschillende toppings, de meeste zijn zoet, maar er is ook één hartige met kaas en bacon. Verder zijn er twee broodjes voor wie geen zin heeft in pancakes. Het plan lijkt te zijn om ook ‘bowls’, ‘bites’, en ‘treats’ aan te gaan bieden, maar vooralsnog staat op het menu alleen ‘soon’ onder die kopjes.

Wat kiezen wij?

Als je naar een pannenkoekenrestaurant gaat, ga je voor pannenkoeken, dat spreekt voor zich. We gaan voor ‘The John Lemon Stack’ met ricotta, lemon curd, passievrucht, blauwe bessen, rood fruit en pistachenootjes en ‘The Lady in Red’: red velvet pancakes met frambozen, witte chocolade, munt en zoete roomkaas glaze. Erbij nemen we eerst een verse sinaasappelsap en wortel slowjuice en na afloop nog een chai latte en espresso macchiato.

Hoe vinden we het?

Onze eerste reactie als we de pancakes krijgen: ze zien er prachtig uit, het zijn net taartjes. De red velvet pannenkoeken danken hun rode kleur aan bietjes en dat kunnen we heel licht proeven. Daardoor is de smaak een beetje hartig, wat goed samengaat met het zoete van de witte chocolade en de zoete roomkaas. De beloofde munt valt wat tegen, met maar één klein blaadje. Ook vinden we dat er wel iets meer fruit op had gemogen, voor wat frisheid. Wellicht ook wat andere soorten dan alleen frambozen? De John Lemon Stack heeft een superfrisse, zoete smaak. De kok is niet zuinig geweest met de lemon curd en ricotta en daar worden we blij van. Ook het vele fruit kunnen we erg waarderen. Enige minpunt is dat deze stack voor sommige mensen wellicht wat té zoet is. De porties zijn lekker groot, als je een kleine eter bent, heb je misschien zelfs genoeg aan één stack om te delen.

De sapjes zijn lekker en fris, maar niet bijzonder. Ze worden geserveerd in glazen flesjes met bamboe rietjes die erg makkelijk kapotgaan en nét lang genoeg zijn, waardoor het laatste beetje sap moeilijk te drinken is. Op de chai latte en espresso macchiato (met lekker stukje boterkoek) hebben we niets aan te merken.

Hoe is de bediening?

Er wordt goed op ons gelet, we worden de hele tijd snel geholpen, ons eten en drinken is er snel en de meisjes in de bediening zijn aardig. Het is hier niet alsof je jas wordt aangenomen en je stoel aangeschoven, maar daarvoor komen we natuurlijk ook niet bij een laagdrempelig lunch- en brunchtentje als Blue Bananas.

Komen we terug?

We waren hier nu voor de lunch, maar het lijkt ons ook leuk om bij Blue Bananas te brunchen. Die mogelijkheid gaan we dus onthouden. Maar dan wachten we wel even af tot de rest van de kaart ook beschikbaar is. We zijn benieuwd!

Blue Bananas Pancakes

Nieuwe Markt 9, Groningen https://www.bluebananas.nl/

Je kunt deze onderwerpen volgen
Culinair
Restaurantrecensie
restaurants
Culinair
menu