Frikadelpan (Indisch gehaktbrood) | wat eten we vandaag?

Frikadelpan wordt ook wel perkedel of perkedel pan genoemd. In feite is het een Indisch gehaktbrood.

Frikadelpan (Indisch gehaktbrood)

Frikadelpan (Indisch gehaktbrood)

Lees meer over
Eten en drinken

Je komt het gerecht zowel als een ovenschotel tegen als in de gedaante van kleine gehaktballetjes.

Voor 4 tot 6 personen:

400 gram aardappels

500 gram rundergehakt

150 ml volle melk

1 grote ui, fijngehakt

2 tenen knoflook, geperst

2 theelepels gemalen korianderzaad

2 theelepels komijnzaad

1 theelepel nootmuskaat

2 eieren

2 eetlepels ketjap (bijvoorbeeld ketjap medja)

1 citroen

Zout & peper

Voor erbij:

Gekookte rijst

Sajoer bajem

Zo maak je het:

Kook de aardappels in 20 minuten gaar in ruim gezouten water. Stamp ze tot een puree, samen met een flinke scheut van de melk. Kijk even of je alle melk nodig hebt voor de gewenste textuur.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Meng in een kommetje de ketjap met het citroensap en zet opzij.

Gebruik een ruime kom en meng daarin het gehakt met de specerijen, de ui, geperste knoflook en de twee eieren. Roer ook de aardappelpuree erdoorheen en breng alles op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en verdeel het gehaktmengsel over de schaal. Maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bestrijk de bovenkant met het ketjap-mengsel en laat ongeveer 1 uur bakken in de oven.

Serveer de frikadelpan met gekookte rijst en een groentegerecht, bijvoorbeeld sajoer bajem, sajoer lodeh of gewokte spinazie.