Fris en licht pittig bijgerecht: Komkommersalade | wat eten we vandaag?

Deze frisse en licht pittige komkommersalade is een lekker bijgerecht. Het is een verfrissende salade voor bij de BBQ, maar je kunt de salade ook erg goed serveren bij een rijstgerecht. Bepaal zelf hoe pittig je de salade maakt. Ga voor een halve chilipeper als je van pittig houdt en ga voor 1/4 peper als je een mildere salade wilt.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

  • 1 komkommer
  • 1/2 chilipeper of 1/4 als je niet van pittig houdt
  • 1 limoen
  • 1 sjalotje of 1/2 rode ui
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel honing

Zo maak je het:

Snijd de komkommer in 4 lange kwarten en snijd de zaadlijst eruit. Snijd daarna in blokjes. Haal de zaadjes uit de chilipeper en snijd de chilipeper en het sjalotje fijn. Doe de komkommer, chilipeper en het sjalotje in een kom. Rasp de helft van de limoen en doe de limoenrasp bij de komkommer. Pers het sap van de limoen uit en meng dit samen met de honing en een snufje zout door de salade. Roer goed door.

Eet smakelijk!

Nieuws

Meest gelezen

menu