Geen verspilling: rijstpap met vers fruit | wat eten we vandaag?

Heb je te veel rijst gekookt? Gooi het niet weg en geef het niet aan de kippen, want je kunt hier nog van alles mee. Naast dat je het de volgende dag kunt opbakken, kun je er ook rijstpap van maken. Super simpel, kruidig en ook nog eens gezond.

Foto Hilly Lautenbach

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 1 portie

100 gram gekookte (zilvervlies)rijst

100 ml melk (plantaardig kan ook)

0,5 theelepel kaneel

0,5 theelepel kardemom (of speculaaskruiden)

1 theelepel honing

Snufje zout



Tip! Voor erover: kaki fruit is lekker, maar ook de combinatie peer en hazelnoot. Of appel en pecannoten. Je kunt ook nog een klein klontje roomboter door de rijstpudding doen.


Zo maak je het:

Doe de rijst in een pan samen met de melk, kaneel, kardemom, honing en een snufje zout. Verwarm op laag vuur en roer door, totdat de pap wat dikker wordt en het meer een geheel wordt. Dit kan zo’n 5 minuten duren. Serveer de pap daarna met jouw favoriete topping.

Eet smakelijk!