Gezond en makkelijk: kersencrumble | wat eten we vandaag?

Kersen zijn nu niet in het seizoen, maar wel te vinden in het vriesvak van de supermarkt. Wist je dat diepvriesfruit gelijk na de oogst wordt ingevroren? Zo blijft de kwaliteit goed en kun je ook nu genieten van gezonde kersen. Je maakt deze kersen crumble met slechts 6 ingrediënten en binnen een halfuur kun je aanvallen!

Foto: Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

  • 250 gram kersen (diepvries)
  • 50 gram muesli
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 medjoul dadels
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Zo maak je het:

  • Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.
  • Wel hierna de dadels in warm water. Doe de kersen in een ovenschaal en verdeel de kaneel over de kersen.
  • Maak nu de crumble. Haal de zacht geworden dadels uit het water en ontpit ze. Meng de dadels met het amandelmeel, de muesli en een snufje zout. Kneed de dadels erdoor, zodat er een crumble ontstaat. Als de crumble goed gemengd is, strooi je het over de kersen.
  • Bak de kersen crumble zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu