Gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola | Wat eten we vandaag?

Van groenten kun je nooit genoeg eten. Wij (ver)stoppen ze daarom ook graag in onze lunch, zoals in deze gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Culinair

Ingrediënten voor 2 wraps

Voor de kerrie-bloemkool:

  • 650 gram bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerrie
  • Zeezout

Verder nodig:

  • 2 Libanese wraps, gewone wraps of pita’s
  • 100 gram rucola
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • Hummus
  • Za’atar, naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap


Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hussel de bloemkoolroosjes in een kom met de olijfolie, kerrie en zout. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven goudbruin en gaar, in ongeveer 20 minuten.
  • Klop in een kommetje voor de dressing de olijfolie en het citroensap door elkaar. Hussel de rucola erdoorheen, samen met de koriander en de bosui.
  • Bestrijk de wraps met een flinke eetlepel hummus (even afhankelijk van de grootte van je wrap) en bestrooi met de za’atar. Verdeel de rucola eroverheen, gevolgd door de bloemkoolroosjes.
  • Vouw de onderkant van de wrap naar boven en vouw dan de zijkanten naar elkaar toe.

Nancy van Batenburg is culinair schrijven en food fotograaf bij culy.nl

Meer recepten van Nancy

Nieuws

Meest gelezen

menu