Gezondere kapsalon | wat eten we vandaag?

De kapsalon associeer ik met een uit de hand gelopen stapavond dat eindigt in de dönerzaak. Maar wist je dat je thuis gemakkelijk een gezondere versie kunt maken? Dan ligt het ook niet zo zwaar op je maag. Door de aardappelpartjes te bereiden in de oven is het een stuk minder vet.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 500 gram aardappelpartjes
  • 200 gram kipshoarma
  • 1 paprika
  • Halve komkommer
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 100 gram cherry tomaten
  • Handje geraspte 30+ kaas
  • Tzatziki
  • 1 el olie
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel daarna de olie over de aardappelpartjes en breng op smaak met zout en peper. Bak de aardappelpartjes daarna in zo’n 20 minuten krokant in de oven, de airfryer kan trouwens ook.

Snijd ondertussen de cherry tomaten door de helft en snijd de paprika en komkommer in blokjes. Bak de kip in een gaar in een koekenpan en bak daarna de paprika zo’n 2 minuten mee.

Als de aardappelpartjes klaar zijn, doe je het in een ovenschaal en leg je de kip en paprika er bovenop. Verdeel daarna de geraspte kaas erover en zet het nog een paar minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.

Strooi vervolgens de ijsbergsla, komkommer en cherry tomaten over de kapsalon. Geniet van de kapsalon met tzatziki.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu