Gnocchi met courgette, bruine boter en citroen | wat eten we vandaag

Gnocchi met courgette, bruine boter en citroen
Voor 4 personen heb je nodig:
- 600 gram gnocchi
- 2 medium courgettes, in plakjes
- 100 gram babyspinazie
- Handje verse basilicum
- 125 gram roomboter, ongezouten
- 1,5 eetlepel citroensap
- Handje pistachenoten
- Olijfolie
- Snufje zout
- Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
Zo maak je het:
Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Waarschijnlijk zijn ze binnen 1 tot 1,5e minuut gaar en komen ze bovendrijven. Giet af.
Bak de courgettes in 3 minuten gaar in een ruime koekenpan met een beetje olijfolie op medium tot hoog vuur. Als je pan niet groot genoeg is, moet je dit misschien in twee keer doen. Schep ze uit de pan en leg ze opzij.
Zet het vuur laag en voeg de stukjes boter toe aan de pan. Laat ze smelten en veranderen in bruine boter (beurre noisette). Dat duurt ongeveer 3 minuten, tot je een heerlijke, hazelnoot-achtige geur ruikt.
Doe de basilicumblaadjes bij de boter (pas op: dat kan spatten!) en laat ze ongeveer een minuutje bakken, tot ze donkergroen kleuren.
Voeg het citroensap toe aan de pan (dit kan wederom spatten) en roer de babyspinazie erdoor, tot de blaadjes zijn geslonken.
Doe de gnocchi bij de bruine boter, laat kort doorwarmen en voeg dan ook de courgettes toe.
Dien de gnocchi met courgette op met een handje verkruimelde pistachenoten en wat geraspte Parmezaanse kaas.