Gnocchi met roergebakken asperges en daslook | wat eten we vandaag?

Heb je zin in witte asperges, maar geen zin om ze te moeten koken? Maak dan deze snelle gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato. Door de asperges in kleine stukjes te snijden en ze op hoog vuur te roerbakken, zijn ze in vijf minuten klaar.

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram gnocchi
  • 500 gram witte asperges
  • Klein bosje daslook
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 200 gram zuurdesem
  • Snufje gedroogde chili
  • Rasp van 1/2 citroen
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Maal het brood in een keukenmachine tot broodkruim.

Verhit een plens olijfolie in een koekenpan en voeg de geplette teen knoflook en de chili toe. Doe het broodkruim erbij en laat krokant bakken terwijl je af en toe roert. Schep de pangrattato uit de pan en breng op smaak met geraspte citroenschil en wat zout.

Schil de asperges en snijd de houterige kontjes eraf. Snijd ze chinoise, dus in diagonale plakjes. Zet een pan op hoog vuur, voeg een beetje olijfolie toe en roerbak de stukjes asperge in 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de gnocchi gaar, tot ze boven komen drijven. Voeg ze toe aan de warme pan met asperges. Snijd de blaadjes van de daslook in reepjes en hak de steeltjes fijn. Roer ze door de gnocchi. Schep alles op de borden. Maak af met de pangrattato en nog een scheutje olijfolie.

Nieuws

Meest gelezen

menu