Griekse citroenaardappeltjes | wat eten we vandaag?

Deze Griekse citroenaardappeltjes zijn misschien wel de beste gebakken aardappeltjes uit de oven die we ooit hebben gemaakt. Ze zijn fluffy, ze zijn sticky, ze zijn smaakvol: fris, zuur, zout, hartig. We kunnen er geen genoeg van krijgen.

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kilo licht kruimige aardappelen
  • Het sap van 2 citroenen
  • 400 ml kippenbouillon
  • Gedroogde oregano
  • Gedroogde chilivlokken
  • 2 tenen knoflook
  • 80 ml olijfolie
  • Zout & peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Meng in een braadslee of ovenschaal de olijfolie, citroensap, bouillon en alle specerijen. Meng de aardappels erdoorheen en spreid ze in een evenredige laag uit over de schaal. Plet de tenen knoflook en doe ze met schilletje en al in de schaal.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de aardappeltjes voor 45 minuten in de hete oven. Haal het aluminiumfolie eraf en laat ze nog 15 minuten bakken, of tot ze goudbruin zijn en alle vloeistof is ingekookt.
  • Mogen ze nog wel wat krokanter? Laat ze nog wat langer bakken of zet ze even kort onder de grill.
  • Vis nog even de tenen knoflook uit de schaal en val aan.

Nieuws

menu