Gerijpte hammen van het varken, het lekkerste uit de wereld der charcuterie

De Galliers waren er in Romeinse tijden al beroemd om, de Iberiërs en Italianen zijn dat in onze tijd: gerijpte hammen van het varken, het lekkerste uit de wereld der charcuterie.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Lees meer over
Eten en drinken

Bij ons bezoek aan slagerij Bouillon & Fils in La Roche-en-Ardenne werd de sombere winter verjaagd door de geur van gerookt vlees, dat in de kelder hing te rijpen in de vorm van roodkoperkleurige rauwe hammen. Het duurdere broertje uit Spanje en Portugal, de Jamon Ibérico de bellota, maakten we zelf eens samen met een slager in het grensgebied Extremadura. Parmaham serveren we vaak met meloen, en de hammen van de Waddenslager uit Uithuizermeden, gemaakt van de eigen varkens van boer en slager Edwin Spa, snijden we graag in dunne plakjes voor op het charcuteriebordje.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's