Het is de Nationale Week Zonder Vlees: dit zijn zes redenen om minder vlees te eten

Werden we vroeger groot gebracht met aardappelen, groente en een stukje vlees. Tegenwoordig wordt dat stukje vlees vaker achterwege gelaten. Het eten van te veel vlees brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. Rood en met name bewerkt vlees zoals vleeswaren worden in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en kanker. Het advies is dan ook: eet vlees daarom met mate.

'Er komen steeds betere vleesvervangers op de markt.'

'Er komen steeds betere vleesvervangers op de markt.' Foto: DvhN/LC

Lees meer over
Eten en drinken

Minder dierenleed

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's