Waarom de ui een onmisbare smaakmaker is in onze keuken | Jacques Hermus
Het is tijd een van de belangrijkste groenten uit onze keuken te belichten. Een van de goedkoopste ook: de ui, smaakmaker van ontelbare gerechten uit de wereldkeuken.

Foto: Shutterstock
Lees meer over
Het is een van de meest onooglijke gewassen op het land. Slordige groene stengels die naar alle kanten buigen en nergens de elegantie van de tarweaar of het weelderig groen van aardappelloof vertonen. Het is ook voor de telers niet een van de belangrijkste gewassen, want rijk worden ze er niet van. Gewoontjes, dat is misschien het beste woord om de ui te omschrijven.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's
Heb je al een abonnement? Log hier in.
of