Insecten rukken op in de supermarkt. 'We staan nog maar aan het begin van de ontdekkingsreis'

De kleine meel-worm helpt bij het oplossen van grote vraagstukken over gezondheid en milieu. Daarvan is insectenkweker Ynsect overtuigd. In Ermelo ontwikkelt het voedingsingrediënten voor tal van toepassingen. „Over vijf jaar staat de supermarkt er vol mee.”

Theo van de Poll van insectenkweekbedrijf Ynsect maakt insectenburgers: ,,Bij verscheidene restaurants staan ze al op de menukaart.”

Theo van de Poll van insectenkweekbedrijf Ynsect maakt insectenburgers: ,,Bij verscheidene restaurants staan ze al op de menukaart.” Foto: Aldo Allessie

Lees meer over
Eten en drinken

Pluimveebedrijven zien de ’piepschuimkever’ als een plaag. De larven van dit insect nestelen zich in het isolatiemateriaal van de stallen, op zoek naar een plekje om te verpoppen. Vandaar de naam van deze kever, die ook wel ’tempexkever’ heet. Maar voor insectenkweker Ynsect zijn deze larven, die ’kleine meel-worm’ of ’buffalo-meelworm’ heten, een zegen. Uit deze beestjes maakt Ynsect ingrediënten die, zoals de insectenkweker beweert, onze dagelijkse voeding veel duurzamer en gezonder maken.