Italiaans broodje met kipfilet en kruidige cherrytomaten | wat eten we vandaag?

Het paasweekend staat voor de deur en daarom deel ik hoe je dit lekkere broodje met ricotta en kipfilet maakt. Perfect bij het paasontbijt, de brunch of de lunch. Als je helemaal geen Pasen viert dan wil je dit broodje alsnog, want het zou zo op de menukaart van een lunchroom kunnen staan.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Door te kiezen voor een volkoren broodje krijg je meer vezels binnen en zo blijf je langer verzadigd. Het broodje beleggen met groente is geen straf met deze heerlijke cherry tomaten met basilicum. Het doet mij denken aan de bruschetta’s die ik bestelde toen ik op vakantie was in Italië.

Je hebt nodig:

Voor 1 broodje

  • Volkoren broodje
  • 20 gram ricotta
  • 2 plakjes kipfilet
  • Handje cherry tomaten
  • 4 basilicumblaadjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamico siroop/ dressing
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Snijd het volkoren broodje open en besmeer het met ricotta. Leg er twee plakjes kipfilet bovenop. Snijd hierna de cherry tomaten door de helft en snijd de basilicum fijn. Breng de cherry tomaten op smaak met een klein beetje extra vierge olijfolie, basilicum, zout en peper. Leg daarna de cherry tomaten op de kipfilet. Maak het af met een beetje balsamico siroop.


Eet smakelijk!

Nieuws

menu