Japanse spinazie met miso en sesam | wat eten we vandaag?

Foto Nancy van Batenburg
Ingrediënten
Bijgerecht voor 2 tot 4 personen:
- 400 gram bladspinazie
- 4 eetlepels sesam
- 4 theelepels witte miso
- 2 eetlepels mirin
- 1 theelepel suiker
- 1,5 theelepel sojasaus
- Zout
Voor dit recept heb je een vijzel nodig om de sesam in te malen. Dat vormt de basis van de miso-sesamsaus voor de spinazie.
Zo maak je het:
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe ze in een vijzel en maal ze fijn, maar zorg dat er nog een paar hele sesamzaadjes tussenzitten voor de textuur.
Meng de sesamzaadjes met de miso, mirin en sojasaus en zet opzij.
Blancheer de spinazie ongeveer een minuut in gezouten kokend water, schep uit het water en spoel af onder de koude kraan. Knijp zoveel mogelijk water uit de spinazie en snijd de spinazie daarna in stukken van ongeveer 5 centimeter lang. Hussel ze door de saus (dat gaat heel handig met eetstokjes) en dien op. Je kunt de Japanse spinazie zowel warm als koud eten.