Meer

Kerstige flammkuchen | wat eten we vandaag?

Heb je straks nog restjes over van je kerstdiner? Gebruik ze voor deze kerstige flammkuchen! Maar ook als je geen restjes hebt, is het de moeite waard om deze lekkere flammkuchen eens te maken. Top voor tweede of derde kerstdag, als je in je kerstpyjama op de bank zit.

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Culinair

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 1 roll kant-en-klaar deeg voor flammkuchen (of pizzadeeg)
  • 125 gram crème fraîche
  • Restje pompoen, in flinterdunne plakjes of kleine blokjes
  • Restje spruitjes
  • Restje cranberry’s of cranberrysaus
  • Spekjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zout en peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden en zet een bakplaat (met bakpapier) klaar.
  • Rol het deeg voorzichtig uit op een bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche. Beleg de flammkuchen daarna met de pompoen en de spruitjes. Verdeel de spekjes erover en de cranberrysaus.
  • Bestrooi met de partjes rode ui en leg de takjes rozemarijn op de flammkuchen. Bestrooi tot slot met peper en zout.
  • Bak de kerstige flammkuchen in 15 minuten goudbruin en knapperig. Snijd in vierkante stukken en eet ze lekker warm op.

Nieuws

Meest gelezen

menu