Kipburger met een saus van Groningse mosterd | wat eten we vandaag

Ik ben Fries en ik woon in Groningen. Ik combineer daarom graag het beste van beide werelden. De kip haalde ik bij een boerderijwinkel in Friesland en natuurlijk had ik nog een potje Groningse mosterd in de koelkast staan. Deze kipburger is ontzettend lekker én gezond.

Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 2 broodjes

  • 1 kipfilet
  • 1 ei
  • 30 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel oregano
  • Flinke snuf zout
  • 2 volkoren broodjes
  • Olie om in te bakken

Saus:

  • 2 eetlepel yoghurt
  • 0,5 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Toppings: ijsbergsla, ui, tomaat en augurk

Zo maak je het:

  • Sla de kipfilet gelijkmatig plat, zodat het ongeveer even dik is als een schnitzel. Snijd de kip in 2 stukken.
  • Doe de volkorenmeel, knoflookpoeder, oregano en een flinke snuf zout in een kom. Doe het ei in een andere kom en kluts het ei door elkaar. Haal hierna de kip door het eimengsel. Haal het daarna door het meel. Vervolgens doe je de kip nog eens in het eimengsel en haal je het nog een keer door het meel. Doe dit ook met het andere stuk kip.
  • Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan. Zodra de olie heet genoeg is bak je de kipburgers zo’n 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Maak nu de saus door alle ingrediënten voor de saus door elkaar te mengen. Nu kun je de burgers opbouwen. Rooster de broodjes kort in de oven of pan. Doe wat saus op het broodje en maak het af met ijsbergsla, tomaat, augurk en ui.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu