Kipstoofpotje met seizoensgroenten | wat eten we vandaag?

Dit kipstoofpotje met seizoensgroenten is wat je wilt op een herfstachtige dag. Vol smaak, maar met weinig ingrediënten.

kipstoofpotje

kipstoofpotje

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 4 personen

400 gram kipdijfilet

400 gram pastinaak

3 winterpenen

3 uien

1 bouillonblokje

1,5 eetlepel garam masala specerijen

70 gram tomatenpuree

Handje rozijnen

125 ml crème fraîche

Olie om in te bakken




Voor erbij:

zilvervliesrijst of aardappelen

Zo maak je het:

Schil de pastinaak en winterpeen. Snijd de pastinaak, winterpeen en ui in stukken. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit wat olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Doe de uien erbij en zet het vuur laag. Zodra de uien zacht worden doe je de garam masala specerijen erbij en bak je het 2 minuten mee. Doe daarna de tomatenpuree erbij en bak kort mee. Vervolgens doe je de pastinaak, winterpeen, rozijnen, het bouillonblokje en 750 ml heet water erbij. Roer door en laat het stoofpotje zo’n 1,5 uur staan, totdat de kip uit elkaar begint te vallen. Roer af en toe door. Zodra de groenten zacht zijn en de kip uit elkaar begint te vallen doe je het vuur uit en roer je crème fraîche door het stoofpotje. Serveer met rijst of aardappelen.

Eet smakelijk!

menu