Kokkels met knoflook en zwarte bonensaus | wat eten we vandaag?

Wij zijn dol op kokkels. Met spaghetti (als een Hollandse versie van pasta vongole), met fregola of gewoon lekker met peterselie-olie, zoals we ze onlangs bij Bambino in Amsterdam aten. Vandaag serveren we ze op z’n Aziatisch: kokkels met knoflook en zwarte bonensaus.

Foto Nancy van Batenburg

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 330 gram kokkels,
  • 2 eetlepels olie,
  • stukje gember ter grootte van een halve duim, fijngehakt,
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes,
  • 1 bosui, in ringetjes,
  • 2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen,
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn,
  • 1 eetlepel rijstazijn,
  • 1 theelepel suiker,
  • 1 theelepel sesamolie,
  • 1 theelepel maizena (losgeroerd met 1 theelepel water),
  • handje koriander, fijngehakt,
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
menu