Beleef de smaak van kokkels in een heerlijke bonensaus | wat eten we vandaag?

Kokkels. Met spaghetti (als een Hollandse versie van pasta vongole), met fregola of gewoon lekker met peterselie-olie. Vandaag serveren we ze op z’n Aziatisch: kokkels met knoflook en zwarte bonensaus.

Kokkels met knoflook en zwarte bonensaus

Kokkels met knoflook en zwarte bonensaus

Lees meer over
Eten en drinken


Ingrediënten voor 2 personen:

330 gram kokkels

2 eetlepels olie

Stukje gember ter grootte van een halve duim, fijngehakt

2 tenen knoflook, in dunne plakjes

1 bosui, in ringetjes

2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen

1 eetlepel Shaoxing rijstwijn

1 eetlepel rijstazijn

1 theelepel suiker

1 theelepel sesamolie

1 theelepel maizena (losgeroerd met

1 theelepel water)

Handje koriander, fijngehakt

1 rode chilipeper, in dunne ringetjes

Optioneel:

Rijst of noedels, voor erbij Chinese chili-olie?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's