Beleef de smaak van kokkels in een heerlijke bonensaus | wat eten we vandaag?
Kokkels. Met spaghetti (als een Hollandse versie van pasta vongole), met fregola of gewoon lekker met peterselie-olie. Vandaag serveren we ze op z’n Aziatisch: kokkels met knoflook en zwarte bonensaus.

Kokkels met knoflook en zwarte bonensaus
Ingrediënten voor 2 personen:
330 gram kokkels
2 eetlepels olie
Stukje gember ter grootte van een halve duim, fijngehakt
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 bosui, in ringetjes
2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel suiker
1 theelepel sesamolie
1 theelepel maizena (losgeroerd met
1 theelepel water)
Handje koriander, fijngehakt
1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
Optioneel:
Rijst of noedels, voor erbij Chinese chili-olie?
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier