Kruidige bulgur met kipfilet | wat eten we vandaag?

Dit kruidige gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Bulgur is een graanproduct dat hoog in vezels is. Het is vergelijkbaar met couscous, maar dan heeft het meer bite. De kaneel geeft een verassende twist aan het gerecht.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 100 gram cherry tomaten
  • 2 kipdijfilet
  • 100 gram kikkererwten
  • 150 gram bulgur
  • Handje rozijnen
  • 1/2 theelepel kaneel *
  • 1 eetlepel honing
  • 1/4 theelepel chiliflakes
  • Handje verse peterselie
  • Zout en olie

* Ook lekker om kaneel te vervangen door ras el hanout.

Zo maak je het:

Snijd de kipdijfilet en courgette in blokjes en snijd de cherry tomaten door de helft. Kook hierna de bulgur zoals staat aangegeven op de verpakking en kook een handje rozijnen mee.

Terwijl de bulgur kookt doe je een beetje olie in een pan en bak je de kipdijfilet bruin aan alle kanten. Doe daarna de courgette en afgespoelde kikkererwten erbij. Doe ook de kaneel, chiliflakes en honing erbij. Breng op smaak met zout.

Zodra de bulgur gaar is giet je het af. Roer de bulgur en cherry tomaten door de pan met kipfilet. Hak nog wat peterselie fijn en roer dit er ook doorheen.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu