Kruidige stamppot uit de oven met merguez en feta | wat eten we vandaag?
Oerhollandse stamppot: veel mensen vinden ‘t niet per se een sexy gerecht. Met name het idee van gekookte peen en ui stuit nogal op wat weerstand, merken we in onze persoonlijke kringen. Daarom bedachten we een variant voor stamppot uit de oven.

Foto Nancy van Batenburg
De groenten worden op die manier eerst gegrild met kruidige specerijen, wat een héél smakelijk stamppotje oplevert. Al helemaal met de merguez en de feta die we erbij serveren.
Voor 4 personen:
500 gram winterpeen, geschild en in stukken
1 rode paprika, geschild en in kleine stukjes
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
4 tenen knoflook, in de schil
Scheut olijfolie
Snuf ras el hanout
Snuf paprikapoeder
Snuf komijn
200 ml volle melk
Handje rucola
100 gram feta, verbrokkeld
4 merguezworstjes