Kruidige stamppot uit de oven met merguez en feta | wat eten we vandaag?

Oerhollandse stamppot: veel mensen vinden ‘t niet per se een sexy gerecht. Met name het idee van gekookte peen en ui stuit nogal op wat weerstand, merken we in onze persoonlijke kringen. Daarom bedachten we een variant voor stamppot uit de oven.

Foto Nancy van Batenburg

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

De groenten worden op die manier eerst gegrild met kruidige specerijen, wat een héél smakelijk stamppotje oplevert. Al helemaal met de merguez en de feta die we erbij serveren.

Voor 4 personen:

500 gram winterpeen, geschild en in stukken

1 rode paprika, geschild en in kleine stukjes

1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken

4 tenen knoflook, in de schil

Scheut olijfolie

Snuf ras el hanout

Snuf paprikapoeder

Snuf komijn

200 ml volle melk

Handje rucola

100 gram feta, verbrokkeld

4 merguezworstjes