Libanese knafeh | wat eten we vandaag?

Knafeh (of kunefe) is een héél bijzonder nagerecht uit het Midden-Oosten. Deegsliertjes (kaitafi) worden krokant gebakken in een mengsel van boter en melk, met een vulling van warme mozzarella en pistachenoten. De boel wordt overgoten met een suikersiroop met oranjebloesem. Fans van baklava: deze is voor jullie.

Libanese knafeh

Libanese knafeh

Lees meer over
Eten en drinken

Kataifi (deegsliertjes) of seviyan kun je vinden in Griekse of Turkse speciaalzaken, bij sommige groothandels en online.

Voor 6 tot 8 personen:

150 gram kataifi (deegsliertjes) of seviyan

200 gram gezouten boter + extra, voor het invetten

200 ml melk

2 bollen mozzarella

150 gram ricotta

100 gram pistachenoten + extra, ter garnering, grofgehakt

Gedroogde rozenknopjes (optioneel)

Voor de siroop:

2 tot 4 eetlepels oranjebloesemwater

200 gram suiker

200 ml water