Matzeballensoep | wat eten we vandaag?

Matzeballensoep (kippensoep met matzeballen) wordt niet voor niets Joodse penicilline genoemd: van deze soep voel je je meteen beter! In New Yorkse deli’s kom je matzeballensoep heel vaak tegen. Daarom wordt het ook wel gezien als een typisch New Yorks gerecht. Het wordt ook traditioneel gegeten met Pesach.

Foto: Nancy van Batenburg

Foto: Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken


Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de matzeballen:

  • 100 gram matzes (een half pak)
  • 3 eieren
  • 75 ml kippenvet (schmaltz) of 75 gram boter, gesmolten
  • Handje bieslook, fijngehakt
  • Handje dille, fijngehakt
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout, flink veel zwarte peper
  • Voor de kippensoep:
  • 2 grote kippenbouten
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 wortels, in stukjes
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 pastinaak, in stukjes
  • 2 laurierblaadjes

Hoe maak je Matzeballensoep?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's