Mexicaanse bowl met zoete aardappel | wat eten we vandaag?

Ze zeggen wel eens ‘eat the rainbow’ en dat is zo gek nog niet. Een bordje vol verschillende groente zorgt ervoor dat je makkelijker verschillende gezonde stoffen binnenkrijgt. Van deze Mexicaanse bowl met zoete aardappel word je toch blij?

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 600 g zoete aardappel
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 400 g kidneybonen
  • Klein blikje maïs
  • 3 tl Mexicaanse kruiden
  • Halve avocado
  • 2 el sour cream (optioneel)
  • Handje koriander (optioneel

Zo maak je het:

  • Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de paprika’s in reepjes en snijd de ui en knoflook fijn. Kook vervolgens de blokjes zoete aardappel in zo’n 15 minuten gaar in kokend water.
  • Verhit ondertussen een beetje olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook hierin. Zodra de ui zacht is, doe je de paprikareepjes en Mexicaanse kruiden erbij. Bak de reepjes zo’n 2 minuten mee. Spoel vervolgens de bonen af en bak deze ook mee. Proef of het bonenmengsel goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat zout toe.
  • Wanneer de zoete aardappel gaar is, kun je je bord opmaken. Verdeel de zoete-aardappelblokjes, het bonenmengsel, een (uitgelekt) blikje maïs en avocado over de borden. Maak het gerecht af met een eetlepel sour cream en koriander. Eet smakelijk!
  • Tip: je kunt de zoete-aardappelblokjes ook roosteren in de oven. Verdeel een beetje olie over de blokjes en rooster in zo’n 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Ander recept met zoete aardappel:

Nieuws

menu