De voordelen én de valkuilen van een vegan lifestyle volgens Renske Schriemer. Hoe knutsel je een vegan ei?

Minder vlees eten, dat stond al langer op haar lijstje. Toch viel het in de praktijk nog vies tegen om kip, biefstuk, ham en spekjes van het menu te schrappen. Tot die ene zaterdag in februari. En nu eet Renske Schriemer ineens zomaar vegan. Nou ja, zo veel mogelijk dan. Over de voordelen én de valkuilen van een vegan lifestyle. Dit keer: knutsel een ei.

De familie Schriemer

De familie Schriemer Foto: Benne en Shanine

Lees meer over
Culinair

Ze zeggen dat het zo’n 66 dagen duurt voor een nieuwe gewoonte een automatisme is geworden. Om echt stevig ingebakken te raken, heeft een gewoonte gemiddeld zelfs nog langer nodig. Een half jaar is niks. En dat merken wij ook. Wij gingen zoals dat heet cold turkey en schrapten alle dierlijke producten van de een op de andere dag van het menu. Het voordeel daarvan was dat al-les in eens anders was. En dat had wel iets feestelijks.

Nieuws

Meest gelezen

menu