Paprikasoep met mascarpone | wat eten we vandaag?

Foto Nancy van Batenburg
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 2 rode paprika’s
- 200 gram gegrilde paprika’s (uit een pot)
- 1 ui
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Snufje gedroogde chili
- 500 ml groentebouillon
- 4 eetlepels mascarpone
- Wat verse oregano
- Handje hazelnoten
- Olijfolie
- Zout
Zo maak je het:
Snijd de ui, de paprika’s en de gegrilde paprika’s in grove stukken. Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan.
Doe de ui samen met een snuf zout in de pan en bak een paar minuten tot ie zacht is. Voeg het gerookt paprikapoeder en de gedroogde chili toe en laat een minuut bakken.
Doe de stukken paprika en de gegrilde paprika erbij en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken, tot alle groenten zacht zijn.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof in een vijzel en bestrooi met wat zout. Zet opzij.
Pureer de soep en roer de mascarpone erdoorheen. Garneer met de verse oregano, de gehakte hazelnoten en nog een scheutje olijfolie.