Paprikasoep met mascarpone | wat eten we vandaag?

Deze snelle paprikasoep met mascarpone en oregano is het perfecte gerecht voor van die dagen waarop je het eigenlijk niet kunt opbrengen om te koken. In een mum van tijd klaar en niet te moeilijk. En hadden we al gezegd dat het een verrukkelijk soepje is?

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram gegrilde paprika’s (uit een pot)
  • 1 ui
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Snufje gedroogde chili
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 eetlepels mascarpone
  • Wat verse oregano
  • Handje hazelnoten
  • Olijfolie
  • Zout

Zo maak je het:

Snijd de ui, de paprika’s en de gegrilde paprika’s in grove stukken. Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan.

Doe de ui samen met een snuf zout in de pan en bak een paar minuten tot ie zacht is. Voeg het gerookt paprikapoeder en de gedroogde chili toe en laat een minuut bakken.

Doe de stukken paprika en de gegrilde paprika erbij en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken, tot alle groenten zacht zijn.

Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof in een vijzel en bestrooi met wat zout. Zet opzij.

Pureer de soep en roer de mascarpone erdoorheen. Garneer met de verse oregano, de gehakte hazelnoten en nog een scheutje olijfolie.

Nieuws

Meest gelezen

menu