Pasta met geroosterde paprikasaus en kip | wat eten we vandaag?

Deze pasta met geroosterde paprikasaus kan zo op het lijstje met recepten die je elke week wel wilt maken. Makkelijk om te maken en voedzaam.

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen

  • 150 gram volkoren penne
  • Pot gegrilde paprika (295 gram)
  • 40 gram zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 250 gram cherry tomaten
  • 200 gram kipfilet
  • 100 ml kookroom light
  • 1 ui
  • Olie om in te bakken

Extra groente?

Voeg 200 gram spinazie toe.

Zo maak je het:

Snijd de kipfilet in blokjes en de cherry tomaten door de helft. Snijd de ui fijn. Maak hierna de geroosterde paprikasaus. Lek de gegrilde paprika uit en doe het in een blender samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, basilicum en kookroom. Blend het tot een gladde saus. Dit kan trouwens ook met een staafmixer.

Kook nu de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Verhit daarna een beetje olie in een pan en bak de kipfilet goudbruin. Bak vervolgens op laag vuur de ui mee. Zodra de ui zacht is doe je de cherry tomaten en paprikasaus erbij. Je kunt nu eventueel ook de spinazie toevoegen. Proef de saus en voeg naar smaak eventueel nog wat zout en peper toe.

Wanneer de pasta gaar is giet je het af en meng je het door de saus.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu