Pasta met héél veel kleine gehaktballetjes | wat eten we vandaag?

Het lekkerste aan pasta met gehaktballetjes is als je bij elke hap pasta ook een hapje gehaktbal hebt. Dus waarom niet gewoon héél veel kleine gehaktballetjes maken, voor bij de pasta? Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de tomatensaus. Gebruik je favoriete recept, bijvoorbeeld deze.

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de kleine gehaktballetjes:

  • 225 gram half-om-half gehakt
  • 1/2 ui, heel fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • Handje tijm
  • Zout & peper

Verder nodig:

  • Je favoriete pastasaus
  • 300 gram orechiette (of schelpjespasta)
  • Verse basilicum
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout & peper

Zo maak je het:

  • Kneed het gehakt los en meng met de ui, knoflook, tijm en rozemarijn. Breng op smaak met zout en flink veel zwarte peper. Draai er hele kleine gehaktballetjes van en leg ze opzij. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes tot ze mooi bruin zijn.
  • Meng de kleine gehaktballetjes met de pasta en de saus. Maak af met wat verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Nieuws

menu