Pasta met pompoen, venkel en worst | wat eten we vandaag?
Deze pasta met pompoen, venkel en worst is verschrikkelijk simpel en ook nog eens verschrikkelijk lekker. Wat ‘m zo makkelijk maakt: je maakt het hele gerecht in één pan klaar. Inclusief penne en kookwater. Dit wordt een vast recept in je kookrepetoire.

Foto Nancy van Batenburg
Voor 4 personen:
225 gram penne
200 gram verse worst
1/2 venkel, in reepjes (bewaar de venkeltoppen)
1/2 winterpeen, in blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
170 gram pompoenpuree (of 300 gram pompoenblokjes)
2 takjes rozemarijn
120 ml droge witte wijn
225 ml kippenbouillon
Het sap van een halve citroen
Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
1/2 theelepel gedroogde chili
1/2 theelepel venkelzaad (optioneel)
Olijfolie
Zout & peper
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier