Pasta met pompoen, venkel en worst | wat eten we vandaag?

Deze pasta met pompoen, venkel en worst is verschrikkelijk simpel en ook nog eens verschrikkelijk lekker. Wat ‘m zo makkelijk maakt: je maakt het hele gerecht in één pan klaar. Inclusief penne en kookwater. Dit wordt een vast recept in je kookrepetoire.

Foto Nancy van Batenburg

Foto Nancy van Batenburg

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 4 personen:

225 gram penne

200 gram verse worst

1/2 venkel, in reepjes (bewaar de venkeltoppen)

1/2 winterpeen, in blokjes

2 tenen knoflook, fijngehakt

170 gram pompoenpuree (of 300 gram pompoenblokjes)

2 takjes rozemarijn

120 ml droge witte wijn

225 ml kippenbouillon

Het sap van een halve citroen

Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak

1/2 theelepel gedroogde chili

1/2 theelepel venkelzaad (optioneel)

Olijfolie

Zout & peper

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's