Peren uit de oven met ricottacrème | wat eten we vandaag?

Een feestelijk én gezonder kerstdessert, dat wil je! Deze peren uit de oven met ricottacrème zijn heerlijk, maar ook makkelijk om te maken. Ricotta is een zachte Italiaanse kaas en daar kun je een heerlijke crème mee maken. Dit in combinatie met peer en specerijen is een aanrader.

FOTO HILLY LAUTENBACH

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 2 peren
  • 1 theelepels honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel gemberpoeder
  • 1,5 theelepel boter
  • Handje walnoten of hazelnoten

Ricottacrème

  • 100 gram ricotta
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel honing

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de peren door de helft en lepel de pitten eruit, zodat er ronde kuiltjes ontstaan. Verdeel de honing, boter, kaneel en gember over de peren. Doe de ingesmeerde peren in een ovenschaal en bak 25 minuten in de oven.

Terwijl de peren in de oven staan maak je de ricottacrème. Meng de ricotta, yoghurt en honing door elkaar. Proef of het op smaak is.

Doe vervolgens een halve peer op een bordje en doe een flinke eetlepel ricottacrème in het kuiltje. Verdeel hierna de noten over de bordjes. Maak het af met een extra snufje kaneel.

Eet smakelijk!

Hier vind je alle recepten van Hilly Lautenbach en Nancy van Batenburg

Nieuws

menu