Perfect gebakken aardappelen | wat eten we vandaag?

Het geheim van perfect gebakken aardappelen? Je bakt de aardappelen twee keer en plet ze lichtjes voordat je ze opbakt. Dit zorgt voor een fluffy binnenkant en een knapperige buitenkant. En da’s natuurlijk precies wat we willen!

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Eten en drinken

Ingrediënten

Voor 4 - 6 personen

  • 1 kilo kleine aardappelen
  • 60 ml koolzaadolie (of andere olie) + wat extra
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • Verse salie
  • Zout
  • 12 teentjes knoflook

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng in een kom de aardappelen met de olie, salie en zout.

Smelt 2 eetlepels boter in een braadslede. Doe de aardappelen erbij en rooster ze 15 tot 30 minuten in de oven (prik er even met een mesje in om te voelen of ze goed gaar zijn). Haal ze uit de oven en laat de aardappelen uitlekken en even afkoelen.

Leg nu elke aardappel op een plat bord en plet ‘m lichtjes met de muis van je hand of de platte kant van een hakmes. De zijkanten moeten openbarsten, maar de aardappel moet wel zoveel mogelijk heel blijven.

Verwarm nog wat koolzaadolie in een braadpan op medium-hoog vuur. Voeg de aardappelen en 12 ongepelde knoflooktenen toe en bak tot de aardappelen aan beide kanten bruin en krokant zijn. Verwijder de overgebleven olie en voeg twee eetlepels boter toe om de aardappeltjes te laten glanzen.

Serveer met wat overgebleven salie en zout.

Nieuws

menu