Pittige Spaanse bonensoep met venkel en chorizo | wat eten we vandaag?

Het leuke aan dit gerecht is dat je kunt variëren met de ingrediënten. Beetje witte kool over? Gooi het erin! Reepjes paprika? Ook lekker.

FOTO NANCY VAN BATENBURG

Lees meer over
Culinair

Ingrediënten

Voor 4-6 personen:

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 venkelknollen, in reepjes
  • 1 chorizo-worst, in blokjes
  • 2 grote vastkokende aardappelen met schil, in blokjes
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 blik bonen, bijvoorbeeld cannelinibonen (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1500 ml (kippen)bouillon
  • 1 theelepel pimentón
  • Eventueel: 1 theelepel gemalen venkelzaad
  • 1 laurierblaadje
  • Zout en peper

Zo maak je de soep

  • Fruit de ui, knoflook en venkel in een pan met olijfolie op laag vuur tot ze lekker zacht zijn en beginnen te karameliseren.
  • Doe er het gerookte paprikapoeder bij en eventueel wat venkelzaad en laat een minuutje meebakken.
  • Gooi de blokjes chorizo erbij en bak die even goed aan, tot de chorizo wat van zijn kruiden en olie loslaat. Doe dan de aardappel in de pan en bak die ook eventjes mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat die een minuutje bakken om te ‘ontzuren’. Voeg dan ook het blik tomaten toe en de bouillon. Gooi een laurierblaadje in de pan en laat de soep even sudderen, ongeveer 10 – 15 minuten, tot de blokjes aardappel gaar zijn.
  • Doe er dan de uitgelekte kikkererwten en cannelinibonen erbij en laat die nog even doorwarmen in de soep (een minuut of twee). Serveer de soep met wat van het groene loof van de venkel en geniet

Eet smakelijk

Meer recepten met chorizo

Hier vind je alle recepten van Hilly Lautenbach en Nancy van Batenburg

Nieuws

Meest gelezen

menu