Poké bowl met garnalen | wat eten we vandaag?

Als je van sushi houdt dan word je ook heel blij van dit recept. Het is namelijk ongeveer de smaak van sushi, maar dan veel gemakkelijker om klaar te maken. Het verfrissende van de mango samen met de garnalen en spicy mayonaise maakt dit gerecht echt af.

FOTO HILLY LAUTENBACH

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 gram basmati rijst
  • 200 gram gepelde garnalen
  • 100 gram edamame- of sojabonen
  • Halve komkommer
  • 100 gram mango (diepvries kan ook)
  • 100 gram radijsjes (wortel kan ook)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepelsambal
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het:

  • Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd daarna de komkommer en radijsjes in plakjes en snijd de knoflook fijn. Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan en roerbak de garnalen in zo’n 3 minuten gaar. Breng op smaak met een eetlepel sojasaus, theelepel sambal en een teentje knoflook.
  • Maak hierna de spicy mayonaise. Meng een eetlepel mayonaise, eetlepel sojasaus en theelepel sambal door elkaar. Zodra de rijst klaar is roer je er een eetlepel rijstazijn door en breng je het op smaak met wat zout.
  • Bouw nu de poké bowl op. Verdeel de rijst, groente, bonen, mango en garnalen over de borden. Maak het af met de mayonaise.

Eet smakelijk!

Nieuws

menu