Preisoep met venkel, appel & walnoten | wat eten we vandaag?

Omdat het kouder wordt en dan automatisch héél veel zin krijgen in een verwarmende soep, besloten we een oud recept van stal te halen van The First Mess. En deze preisoep met venkel, appel en walnoten heeft niet alleen een hartverwarmend mooie kleur, maar ook een hartverwarmend effect op je binnenste. We zouden het bijna soulfood noemen.

Preisoep met venkel, appel & walnoten

Preisoep met venkel, appel & walnoten

Lees meer over
Eten en drinken


Voor 4 tot 6 personen:

3 preien, alleen de witte en lichtgroene delen fijngehakt

1 venkelknol, fijngehakt (bewaar de toppen)

1 appel, geschild en in blokjes

4 takjes tijm

60 gram walnoten

2 theelepels kurkuma

950 ml groentebouillon

2 eetlepels olie

Zout & peper

Ter garnering:

Maple syrup

Venkeltoppen (zie hierboven)

Extra walnoten

Zwarte peper